De Zorgagenda - Wat zijn uw wensen voor goede zorg? Laat uw stem horen!

De RVS de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving agendeert in De Zorgagenda zes kernopgaven voor een gezonde samenleving. Samen vormen ze het begin van een nieuwe visie op volksgezondheid.

Spreek en denk mee! Waar liggen uw behoeftes wat betreft de zorg?
Laat ze weten aan de nieuwe minister via: www.dezorgagenda.nl/verhaal/


De AVIG, Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde spreekt ook mee en heeft drie belangrijke wensen naar voren gebracht:

1) Een leerstoel Integrale Geneeskunde die wordt ingevuld door een deskundige op het gebied van de Integrale geneeskunde, dus ook op het gebied van Complementaire/Alternatieve Geneeskunde Zo'n leerstoel vormt een ankerpunt van waaruit onderzoek, behandeling en onderwijs in een academische setting kan groeien. Alleen daarmee kan Integrale Geneeskunde een volwaardige plaats krijgen in het Nederlandse zorgveld.

2) Integrale Geneeskunde in het zorgbasispakket. Hier zal ook het Zorginstituut Nederland bij betrokken moeten worden.

3) Proeftuinen: projecten in wijken waar een ideale situatie gecreëerd wordt om gezondheid optimaal te bevorderen. Voor deze projecten hebben we strategische partners die ons verder helpen. De gedachtevorming is nog niet afgerond. Tot januari 2018 gaat het proces verder waarbij de ervaringen van uitvoerders in de zorg leidend zijn. Onderschrijft u bovenstaande ideeën? Laat het de minister weten middels bovenstaande link.

iStock_000013402627XSmall.jpg



Artsenpraktijk voor Duurzame Gezondheid
Groesbeekseweg 246B
6523 PJ Nijmegen
T. 06 45394118

E: info@praktijkhetveld.nl