Van leefstijladvies tot microbioomanalyse 

Bij begrip van het ontstaan van chronische klachten gebruik ik vaak het voorbeeld van het lichaam als een regenton. Met de jaren stapelen belastende factoren zich in ons lichaam op (lees: de regenton wordt voller en voller) zonder direct klachten te veroorzaken. Het lichaam is namelijk in staat veel te compenseren.
Belastende factoren zijn bijvoorbeeld chronische stress, zingevingsproblematiek, emotionele trauma’s, sluimerende infecties, onvolwaardige voeding, onbekende voedselintoleranties, gifstoffen uit de omgeving als fijnstof en pesticiden etc.

Op het moment dat belastingen zich opstapelen kan de totaalbelasting zo groot worden dat het lichaam hier niet meer mee uit de voeten kan, ofwel de regenton stroomt over en klachten ontstaan. De oorzaak van deze klachten is dan niet de laatste druppel die het vat deed overlopen maar juist de onderliggende belastende factoren die maken dat het vat reeds tot de rand toe gevuld was. 

Binnen Het Veld richten we ons op het analyseren van deze belastende factoren in uw lichaam. Samen kijken we op welke manier we het lichaam kunnen ontlasten maar ook hoe we het lichaam kunnen versterken om met bepaalde belastingen om te gaan (zoals ondersteuning bij noodzakelijk medicatiegebruik of (op dit moment onvermijdbare) stress).

Hierbij wordt afhankelijk van de problematiek gebruik gemaakt van:

                          - Leefstijlaanpassingen
                          - Doelgericht voedingsadvies Zie: www.praktijkhetveld.nl/arts-en-voeding

                          - Voedingsupplementen   (orthomoleculaire geneeskunde)
                          - Darmoptimalisatie          (na microbioomanalyse via het Microbioom Center)
                          - Psycho-emotionele begeleiding of interventies
                          - begeleiding bij zingevingsvragen 

Op deze manier kan de balans in het lichaam worden hersteld en de regenton deels worden geleegd waardoor we weer in staat zijn te compenseren en te reageren op de uitdagingen die het leven ons biedt.

iStock_000001789831XSmall.jpgArtsenpraktijk voor Duurzame Gezondheid
Groesbeekseweg 246B
6523 PJ Nijmegen
T. 06 45394118

E: info@praktijkhetveld.nl