Arts Integrative Medicine (IM) = Arts Integrale Geneeskunde

Integrative medicine of integrale geneeskunde is die vorm van geneeskunde waarin we kijken naar de mens als geheel. Een vorm van zorg waarin de zorgprofessional een coachende rol heeft en samen met de patiënt de beste behandelingsvorm en ondersteuning kiest. De mens wordt gestimuleerd om gezondheid te herwinnen en behouden of wordt gestimuleerd om zo optimaal mogelijk om te kunnen gaan met een (chronisch of terminaal) ziekteproces. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een selectie van effectief en veilig bevonden leefstijlinterventies en complementaire behandelwijzen in aanvulling op reguliere zorg. De nadruk ligt hierbij op het vergroten van gezondheid en de kwaliteit van leven in een helende omgeving (healing environment).

Al jaren werk ik binnen Het Veld op basis van de principes van Integrative Medicine (IM). Ondanks diverse aanvullende opleidingen die ik na de huisartsopleiding gedaan heb op dit vlak, was het tijd voor een vervolg. Momenteel volg ik een 2 jarige opleiding aan de universiteit van Arizona. Het zogenaamde Andrew Weil Institute for Integrative Medicine is het toonaangevende instituut op het gebied van integrale geneeskunde in de wereld.
Ik ervaar deze opleiding als kers op de taart. Het voelt ontzettend waardevol om mijn kennis verder te verdiepen en met andere internationale artsen op dit gebied uit te wisselen. Meer dan 10 jaar geleden ging één andere Nederlandse arts me voor. Integrale Geneeskunde staat in Nederland nog in de kinderschoenen maar er waait gelukkig een frisse wand van verandering in de zorg. Het in 2018 opgerichte Consortium voor Integrale Zorg en Gezondheid, een Nederlands samenwerkingsverband van ziekenhuizen, GGZ-organisaties en kennisinstellingen ondersteunt deze verandering.  Zie ook: www.cizg.nl

Met de opgedane kennis hoop ik u en jou nog beter te kunnen begeleiden op weg naar gezondheid en mijn steentje bij te dragen aan de nodige transformatie binnen de gezondheidzorg.
Een gezondheidszorg waarin meer aandacht is voor het individu en de focus ligt op gezondheid in plaats van op ziekte. Een gezondheidszorg die zich richt op het voorkómen van klachten en in plaats van symptoombestrijding met name werkt aan duurzame oplossingen ter herstel van gezondheid en kwaliteit van leven.

Meer weten over indicaties voor behandeling? Klik hier: www.praktijkhetveld.nl/indicaties

Meer weten of orthomoleculaire geneeskunde? Klik hier:

www.praktijkhetveld.nl/orthomoleculair-arts

 Artsenpraktijk voor Duurzame Gezondheid
Groesbeekseweg 246B
6523 PJ Nijmegen
T. 06 45394118

E: info@praktijkhetveld.nl