Nieuws


Op deze pagina vindt u een overzicht van nieuwsberichten uit de media met betrekking tot ontwikkelingen binnen de Geneeskunde.Half mens, half bacterie?

 

In de wetenschap lopen de schattingen uiteen maar laten we het erop houden dat we ongeveer evenveel cellen als bacteriën in ons lichaam hebben. Je zou kunnen zeggen dat we half mens, half bacterie zijn. Een belangrijke reden om eens te onderzoeken of je wel de goede bacteriën bij je draagt!  
Hoge bloeddruk, prikkelbare darm, migraine, auto-immuunziekten, depressie, huidklachten, diabetes en o.a. fibromyalgie hebben iets met elkaar gemeen – ze lijken een link te hebben met onze bacteriën. 

Lees meer...

Zorgverzekering 2022


Het jaar zit er weer bijna op. In deze periode van het jaar is het mogelijk van zorgverzekering te veranderen. Gezien de kosten voor consulten bij Het Veld meestal slechts ten dele worden vergoed is het zinnig een afweging te maken of je nog bij de juiste verzekering zit en of het loont je pakket uit te breiden of aan te passen of zelfs op te zeggen.

Klik hier voor meer informatie

Kers op de taart: Fellowship Integrative Medicine

 

Bij deze wat heuglijk nieuws uit de praktijk.
Afgelopen week heb ik gehoord dat ik ben toegelaten tot een opleiding in Amerika aan de universiteit van Arizona. Het zogenaamde Andrew Weil Institute for Integrative Medicine is het toonaangevende instituut op het gebied van integrale geneeskunde in de wereld.
Oftewel die vorm van geneeskunde waarin we kijken naar de mens als geheel en samen zoeken naar de best passende reguliere en aanvullende (complementaire) methodes om te komen tot een optimaal behandelresultaat. 

Lees meer...

230 wetenschappers wereldwijd waarschuwen voor gezondheidsschade 5G

De negatieve gezondheidseffecten van elektromagnetische velden worden al jaren beschreven en onderzocht.

Er lijkt een directe relatie te bestaan tussen de snel toenemende lichamelijke en psychische aandoeningen en de voortdurende blootstelling aan EMF. In 2017 en onlangs in 2019 werd het EU 5G appel geformuleerd door 230 artsen en wetenschappers uit 36 landen. Het werd gericht aan de ministers van de Europese Unie.

Lees meer...

iStock_000022847183XSmall.jpgArtsenpraktijk voor Duurzame Gezondheid
Groesbeekseweg 246B
6523 PJ Nijmegen
T. 06 45394118

E: info@praktijkhetveld.nl